ΚΑΡΛΟΒΥ ΒΑΡΥ(100.000 - ΤΣΕΧΙΑ) - Η "ΠΑΛΙΑ" ΠΟΛΗ Κ Ο ΠΟΤΑΜΟΣ ΤΕΠΛΑ

Η λουτρόπολη του Κάρλοβυ Βάρυ βρίσκεται καλά κρυμμένη στην κοιλάδα του ποταμού Τέπλα, στο δυτικό μέρος της Βοημίας, 120 χμ μακριά από την Πράγα, με ύψος 360 ως 644 μ..

Χτίστηκε το 1350 από τον Κάρολο IV, βασιλιά της Βοημίας και Αυτοκράτορας της Αγίας Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας. Αναμφισβήτητα πρόκειται για τα μεγαλύτερα και πιο γνωστά ιαματικά λουτρά στη Τσεχία, έτσι το Κάρλοβυ Βάρυ(με διεθνές αεροδρόμιο) είναι δημοφιλές στους πελάτες από όλες τις γωνιές του κόσμου. Οι επιβλητικοί δρόμοι και η αρχιτεκτονική κατακλύζονται από ένα ρομαντικό τοπίο μέσα στα βουνά. Με χιλιόμετρα δασικών μονοπατιών, η λουτρόπολη προσφέρει τη δυνατότητα για καταπληκτικούς περιπάτους με μαγευτική θέα της κοιλάδας.

Επιπρόσθετα, το Karlovy Vary είναι μία πόλη των φεστιβάλ και συνεδρίων καθώς και εκδηλώσεων διεθνούς σημασίας που μαγνητίζουν προσωπικότητες από όλο τονκόσμο. Ωστόσο, η πόλη έχει να προσφέρει πολλά περισσότερα στους επισκέπτες από την αίγλη της κοινωνικής ζωής.

Είναι επίσης γνωστή για την παραδοσιακή παραγωγή του φημισμένου κρυστάλλου με την επωνυμία Moser(από το 1857, από τα καλύτερα του κόσμου), και πορσελάνης. Επιπλέον, για περίπου δύο αιώνες, το Κάρλοβυ Βάρυ φημιζόταν για την παραγωγή του λικέρ Karlovarska Becherovska, του μεταλλικού νερού Mattoni και της γκοφρέτας του Karlovy Vary. Δημοφιλή στους επισκέπτες είναι επίσης τα σουβενίρ από πέτρα γκέϊσερ. Τα κοσμήματα εδώ έχουν την χαρακτηριστική κόκκινη πέτρα του Κάρλοβυ Βάρυ, πουθενά αλλού στον κόσμο δεν υπάρχει αυτή η κόκκινη πέτρα.

Ετήσιες Πολιτιστικές Εκδηλώσεις είναι οι εξής:

• Το Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής Jazz (Μάιος)
• Μουσικό Φεστιβάλ Μότσαρτ & Κάρλοβυ Βάρυ
• Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου (Ιούλιος)
• Ημέρες Μπετόβεν, Φεστιβάλ Αρχαίας Μουσικής
(Αύγουστος)
• TOURFILM, Το Διεθνές Φεστιβάλ παραδοσιακής
Μουσικής
• Διεθνής Έκθεση της Βιομηχανίας των Spa
(Σεπτέμβριο)
• Ο Διεθνής Μουσικός διαγωνισμός Τραγουδιού του
Antonin Dvorak (Νοέμβριος)

Εδώ υπάρχουν δώδεκα θερμές και μία ψυχρή θεραπευτική πηγή, ενώ το αέριο, η τύρφη και το βαλτώδες έδαφος αποτελούν τις φυσικές πηγές αυτής της πόλης για την αντιμετώπιση ασθενειών όπως ανωμαλίες του πεπτικού, κινητικού συστήματος και του μεταβολισμού (diabetes mellitus, ουρική αρθρίτιδα και παχυσαρκία) με την εφαρμογή σύγχρονων θεραπευτικών μεθόδων.

Η παράδοση των spa στη Βοημία αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της Ευρωπαϊκής πολιτιστικής κληρονομιάς. Θρύλοι, κείμενα και αναρίθμητες ανακαλύψεις αναφέρονται στον σεβασμό που έχαιραν οι υπόγειες πηγές καθώς και στην προστασία τους για να περάσουν άθικτες στις επόμενες γενιές. Ωστόσο, την ίδια στιγμή οι κρυμμένοι θησαυροί έγιναν αντικείμενο εκμετάλλευσης για τη βελτίωση της υγείας και την ανανέωση της ψυχής και του σώματος.

Η θεραπεία, που παρέχεται από τα spa της Τσεχίας, βασίζεται αποκλειστικά στην εκμετάλλευση των φυσικών πηγών υψηλής ποιότητας εξαιτίας της γεωλογικής σύνθεσης του εδάφους της. Η εφαρμογή των σύγχρονων ιατρικών μεθόδων αποκατάστασης με συνδυασμό με την παραδοσιακή χρήση των ιαματικών νερών, των θεραπευτικών αερίων καθιστούν την χώρα μία υπερδύναμη στα spa.

Σήμερα, τα spa στην Τσεχία εστιάζουν το ενδιαφέρον τους μόνο στους ασθενείς. Τους παρέχουν αναψυχή και ανακούφιση από το καθημερινό άγχος, μία ευκαιρία να αναζωογονηθούν άμεσα και να βελτιώσουν την υγεία τους.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της Ένωσης Ιαματικών Λουτρών (Spas) στην Τσεχία www.spas.cz

Προβολές: 109

Σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος του ΗΔΥΦΩΣ για να προσθέσετε σχόλια!

Γίνετε μέλος του ΗΔΥΦΩΣ

Σχόλιο από τον/την LIALIAOS στις 17 Φεβρουάριος 2012 στις 21:33

Πολύ όμορφη !!!

Σήμα

Γίνεται φόρτωση...

© 2015   Created by idifos.   Με την υποστήριξη του

Διακριτικά  |  Αναφορά προβλήματος  |  Όροι χρήσης