ΒΡΑΪΛΑ(250.000 - ΡΟΥΜΑΝΙΑ) - Ο ΚΕΝΤΡΙΚΟΣ ΠΕΖΟΔΡΟΜΟΣ(ΟΤΑΝ ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΠΟΛΗ ΤΗΣ "ΦΤΩΧΗΣ" ΡΟΥΜΑΝΙΑΣ ΕΧΕΙ ΤΕΤΟΙΟΝ ΠΕΖΟΔΡΟΜΟ, ΤΟΤΕ ΣΥΓΝΩΜΗ, ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΠΟΙΑ ΠΑΤΡΑ ΜΙΛΑΜΕ;)

ΒΡΑΪΛΑ(250.000 - ΡΟΥΜΑΝΙΑ) - Ο ΚΕΝΤΡΙΚΟΣ ΠΕΖΟΔΡΟΜΟΣ(ΟΤΑΝ ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΠΟΛΗ ΤΗΣ "ΦΤΩΧΗΣ" ΡΟΥΜΑΝΙΑΣ ΕΧΕΙ ΤΕΤΟΙΟΝ ΠΕΖΟΔΡΟΜΟ, ΤΟΤΕ ΣΥΓΝΩΜΗ, ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΠΟΙΑ ΠΑΤΡΑ ΜΙΛΑΜΕ;)

Είναι ένα από τα σημαντικότερα λιμάνια του Δούναβη, τα πιο σημαντικά μνημεία που υπάρχουν εδώ είναι η Ελληνική Εκκλησία που χτίστηκε το 1863 όπου ανακαλύφθηκε μια πηγή («Ζωοδόχος πηγή») που φημολογείται ότι είναι θαυματουργή. Αρχιτέκτονας της εκκλησίας ήταν ο Αβραάμ Ιωαννίδης. Το μνημείο αυτό δεν είναι το μόνο Ελληνικό στοιχείο που σώζεται ακόμα στην περιοχή της Βράιλας, καθώς από τις αρχές του 1830 εγκαθίστανται στην πόλη αρκετοί Έλληνες, έμποροι και τεχνίτες, οι οποίοι γρήγορα κυριάρχησαν τότε στην οικονομική ζωή της πόλης. Κυρίαρχη ήταν η παρουσία των Ελλήνων και στην αλευροβιομηχανία ενώ είχαν δραστηριοποιηθεί ώστε να κτιστούν στην πόλη Ελληνικά σχολεία και Ελληνικές εκκλησίες που σώζονται ακόμα και σήμερα. Η παλιά πόλη, απλώνεται γύρω από την πλατεία Τραϊάν και διαθέτει πολλά σημεία ενδιαφέροντος, όπως η Ορθόδοξη Εκκλησία της Ρουμανίας, η οποία χρησίμευσε ως τζαμί κατά τη διάρκεια της οθωμανικής κυριαρχίας. Για θέα στα γύρω βουνά μπορεί κανείς να κάνει μια βόλτα στο Δημοτικό Κήπο, ένα πάρκο που βρίσκεται πάνω στην όχθη του Δούναβη. Ένα από τα σημαντικότερα κτίρια που αξίζει να δούμε στην πόλη αυτή είναι το θέατρο Μαρία Φιλότι, που κατά διαστήματα έχει φιλοξενήσει πολύ γνωστές θεατρικές ομάδες.
Η πόλη διαθέτει μερικά εξαιρετικά σπίτια από το παρελθόν, ιδίως στην λεωφόρο Ρεπούλτσι, που πρέπει να ήταν και ο πιο αριστοκρατικός της δρόμος στο παρελθόν.
Η Βράιλα έχει τιμήσει με άγαλμα την γεροντολόγο Άννα Ασλάν, που γεννήθηκε εδώ.

Προβολές: 107

Σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος του ΗΔΥΦΩΣ για να προσθέσετε σχόλια!

Γίνετε μέλος του ΗΔΥΦΩΣ

Σχόλιο από τον/την LIALIAOS στις 12 Οκτώβριος 2012 στις 21:32

Ωραιότατη λήψη Γιώργο !!!

Σχόλιο από τον/την Κυρίνη Απλλών- ΓΑΙΟΦΩΣ στις 12 Οκτώβριος 2012 στις 10:08

Πολύ καλή !!!

Σήμα

Γίνεται φόρτωση...

© 2015   Created by idifos.   Με την υποστήριξη του

Διακριτικά  |  Αναφορά προβλήματος  |  Όροι χρήσης